Kilpailuinfo joukkueille

Julkaistu 6.8.2019
Päivitetty 23.8.2019 (Pintapelastus, junnujen ajanotto, Ahoniemen yhteystieto, kielletyt alueet)

Kilpailupaikka

Kilpailut käydään Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimusaseman (Sirkkamäentie 220) ja Konneveden sataman alueella (Satamatie 60). Kilpailutoimisto on yliopistolla ja yleisölle avoimet rastit, maali ja oheisohjelmat tapahtuvat satamassa.

Koska rastit ovat avoimia eikä joukkueille ole karanteenia pyydetään kilpailijoita ja heidän läheistensä ylimääräistä liikkumista satama-aluella välttämään. (Alueelle on merkitty ehdottomasti kielletyt paikat). Oman suorituksen jälkeen toki alueella saa liikkua vapaasti. Tästä syystä myös toivomme ettei sosiaaliseen mediaan jaeta rasteilta materiaalia, ennen kuin viimeinen joukkue on lähtenyt radalle.

Kilpailutoimisto on auki perjantaina klo 15-19 Yliopiston tutkimusasemalla. Toimistosta saa kisapassit, ruokaliput ja majoituksen. Jos ajankohta ei käy olkaa yhteydessä kilpailutoimistoon.

Kielletyt alueet

Ennen omaa suoritusta ei saa liikkua yliopiston eikä Häyrylänrannan alueilla. Häyrylänrannassa on sallittua käydä ravintolassa syömässä, mutta kisa-alueen suuntaan ei sovi katsella!

Joukkueen kokoonpano ja varusteet

Joukkue koostuu joukkueenjohtajasta ja kahdesta jäsenestä. Joukkueenjohtaja kantaa tunnuksena joukkueen numeroa. Jokaisella joukkueenjäsenellä on pelastuspuku ja pelastusliivi, jotka mahdollistavat vedessä työskentelyn. Vähintään yhden kilpailijan puvussa tai liivissä tulee olla lenkki, johon voidaan kiinnittää palomiehenhakaa hyväksikäyttämällä ajanottoon tarvittava varustus (emit, koho ja palomiehenhaka).

Kilpailun kulku

Joukkueiden lähtöjärjestys julkaistaan joukkueenjohtajien tapaamisessa perjantai-iltana. Joukkueet lähtevät annettuna ajakohtana radalle, jossa suoritetaan kaikki rastit yhtäjaksoisena suorituksena.

Lähtö on Yliopiston tutkimusasemalla, minne järjestetään tila varusteiden vaihtoa varten

Maali sijaitsee satamassa, mistä on kuljetus takaisin tutkimusasemalle huoltoveneellä tai omatoimisesti kävellen.

Rastit

Pintapelastusrastilla aikuisten tulee käyttää pelastamiseen Hansa-lautaa

Ajanotto

Laitteen kantamiseen varattu varustus
Emit laite

Joukkeelle annetaan lähdössä suunnistuskilpailuissa käytettävä EMIT-ajanottolaite. Joukkueen vastuulla on käyttää laitetta jokaisessa reitillä olevassa leimauspisteessä. Reitillä olevat toimitsijat auttavat ja opastavat pisteillä. Jokaisen rastin suoritusaika mitataan samoin siirtymiin käytetty aika. Jos rastit ruuhkautuvat, joukkueet ohjataan odotusalueille, joilla on sisään- ja ulosleimaus, näin mahdollinen odotusaika tulee huomioiduksi. Joukkueiden on mahdollista tutustua leimauslaitteeseen perjantaina ja ennen radalle lähtöä.

Junnujen kilpailussa kello alkaa käydä heti rastilla, mutta tehtävän lukemiseen on pakotettu 1 minuutti ennen kuin saa alkaa tekemään.

Huolto

Yliopiston tutkimusasemalle on varattu tila pukujen kuivattamista varten. Myös yliopiston rantasaunat ovat kilpailijoiden käytössä suorituksesta palautumiseen.

Ruokailu

Joukkueen jäsenilla ja huoltajalle annetaan ilmoittautumisen yhteydessä lipuke, jota vastaan saa lounaan lauantaina ravintola Ranta Hätävarassa. Iltajuhlassa on tarjolla illallinen. Olettehan muistaneet ilmoittaa mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä.

Aikataulu

Perjantai
15-19 Kilpailutoimisto avoinna (kilpailijapassit, majoitukset yms)
19:00 Joukkueenjohtajien palaveri Yliopiston tutkimusasema (Sirkkamäentie 220)
20:00 Vapaata yhdessä oloa Ravintola Mierontie (Kauppatie 45)

Lauantai
07:00 Kilpailu alkaa
11-14 Lounas Ravintola Ranta Hätävara (Satamatie 60)
16:00 Viimeinen joukkue maalissa
16:30 Protestiaika päättyy (30 minuuttia viimeisen joukkueen maaliintulosta)
19:00 Iltajuhla Ravintola Ranta Hätävara (Satamatie 60)

Majoitus

Yliopiston tutkimusasema
Huoneissa on petivaatteet jotka pedataan itse ja pyyhe. Majoittumisen jälkeen vuodevaatteet palautetaan A-rakennuksessa olevaan pyykkihuoneeseeen. Rantasauna on käytettävissä lauantai päivänä. Osoite Sirkkamäentie 220.

Leirikeskus Ahoniemi
Leirikeskuksessa on petivaatteet ja vuoteet pedataan itse. Saunaa voi lämmittää, jos kisakiireiltä kerkeää. Osoite on Rossinkyläntie 443. Leirikeskuksessa on viikonlopun paikalla majoitusisäntä jonka puoleen voi kääntyä. Majoitusisännän tavoittaa numerosta: 044 939 5205

Yhteystietoja

Kilpailutoimisto
044 941 0062
mptk2019@gmail.com

Kilpailunjohtaja
Henri Hedman
040-5117231
henri.hedman@iki.fi

Ratamestari
Harri Hytönen
harri.hytonen@gmail.com